Д-р Коев: „Рехабилитационният център е още една стъпка в грижата за хората“

May 21 2019

Д-р Коев: „Рехабилитационният център е още една стъпка в грижата за хората“

„Щастлив съм, че днес открихме новият „Сектор за физикална и рехабилитационна медицина“, който е една изключителна придобивка за гражданите и гостите на Велинград. Центърът работи със Здравната каса, а пациентите ще се лекуват с модерна апаратура и отлични специалисти. Радвам се, че усилията ни да запазим и да развиваме Общинската болница се увенчаха с успех. Пожелавам на целият екип на Медицински център Велинград – 2017 много здраве, висок професионализъм и нови постижения в отговорната им професия!“

С тези думи кметът на община Велинград д-р Костадин Коев се обърна към всички, които присъстваха на откриването на новият „Сектор за физикална и рехабилитационна медицина“ към Медицински център Велинград – 2017, който отвори врати точно преди една година.

От 1-ви март новият „Сектор за физикална и рехабилитационна медицина“ вече има сключен договор с НЗОК и нуждаещите се могат да извършват процедури, както с направление, така и по ценоразпис, като вече са изготвени и пакети за 5, 7 и 10 дневно лечение.

Процедурите са за три групи заболявания – на опорно-двигателния апарат и след травми, на централната и периферна нервна система и заболявания на дихателната система.

Физиотерапията включва магнитно, светло и електро лечение в пълният им обем, както и лимфодренажна и лазерна терапия.  Водолечението с минерална вода включва тангенторна и перлена вана.

Топлолечение с луга, медицинска козметика, зала за кинезитерапия са само част процедурите, които центърът предлага.

Тук е и единственото място в Пазарджишка област, където ще се извършва екстензионна терапия.

Предстои изграждането на солна стая и минерален басейн, а вече са в ход и ремонтните работи в отделението за лежащо болни.

Д-р Коев благодари на екипа на МБАЛ Велинград, начело с д-р Чешмеджиев за съвместните усилия, които доведоха до запазване на Общинската болница, която днес вече разполага с чисто нов скенер, чиито параметри са единствени в Пазарджишка област.

Предстои саниране на цялата сграда, реновирани са голяма част от болничните отделения, привлечени са нови специалисти и се извършват операции с модерна лапароскопска апаратура.