Хотел Национал палас в Сливен е най-добрият четиризвезден луксозен СПА хотел на 2023 г.

Dec 01 2023

Хотел Национал палас в Сливен е най-добрият четиризвезден луксозен СПА хотел на 2023 г.

Хотел Национал палас SPA &Wellness е разположен в сърцето на Сливен, в архитектурно-възрожденския резерват „Добри Желязков -Фабрикаджията“. Той носи в себе си възрожденска архитектура, съчетана с модерни екстериорни детайли, класическо портфолио от бизнесуслуги, SPA &Wellness услуги и усещане за домашен уют.

В двора на четиризвездният хотел се намира и първата фабрика на Добри Желязков-Фабрикаджията (национален паметник на културата), адаптирана в ресторант-механа „При Фабрикаджията“, къщите за гости – Чакърова къща (паметник на културата от регионално значение) и Бозукова къща – къща за гости. Всичките са обединени от разкошната лятна градина.

Комплекс Национал палас SPA &Wellness е чудесно място за провеждане на бизнес срещи, сватбени тържества, частни партита, детски рождени дни, кулинарен тиймбилдинг. Спа и уелнес зоната е решена с естествени материали, землисти тонове и натурални цветове.

Разположената на партерно ниво уелнес зона включва студио за роматично джакузи за двама, студио за професионални хидротерапии, студио кабинет за различни козметични процедури, две студиа за масажи. Обособена е и ВИП зона, която включва турска баня (хамам), двойно масажно студио и луксозна стая с джакузи, изключително подходящи за спа ритуали за двама.

Хотелът разполага и с три басейна с джакузи. Безспорно най-предпочитаната зона в спа центъра е уникалният римски басейн с размери 10/10 м, с температура на водата 39,5°С и 43°С температура на въздуха. Детският басейн, с размери 4,5/3 м, в съседство е комбиниран със зона с топли легла за релакс на родителите. Шоковият басейн е предпочитано допълнение към професионалната руска сауна. А джакузито е абсолютното удоволствие след натоварващия работен ден или прекрасно допълнение към незабравимата спа почивка.

Четирите вида сауни са с различни температури: руска – 95°C, финландска – 85°C, солна сауна – 45°C, билкова – 55°C. Разположен между двете нива на спа и уелнес центъра, тепидариумът е едно несъмнено специално място за релакс. Комплексът предлага настаняване в 5 хотелски крила, обзаведени и оборудвани в модерен стил, който създава усещане за спокойствие и лукс.