Проверка показа: Без нарушения в хотелите за 8 декември

Dec 09 2020

Проверка показа: Без нарушения в хотелите за 8 декември

Съвместна проверка за това дали се спазват противоепидемичните мерки на 8 декември в хотели, къщи за гости и ресторанти, направена от тристическото министерство, РЗИ и МВР, не установи нито едно нарушение. Не е било престъпено и изискването за тържества от частен характер с присъствие на не повече от 15 човека.

„Поздравявам работещите в туристическия сектор, които показаха как трябва да се спазват условията и заповедта на министъра на здравеопазването. За нас това е ясен знак за висок професионализъм и морална отговорност към обществото“, коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Опазването на здравето на туристите и спазването на всички санитарни мерки от местата за настаняване са основна грижа и приоритет на заетите в сектора, допълни Николова.

„Въпреки неблагоприятните икономически условия секторът не се поколеба да се откаже от лесни печалби за сметка на здравето на хората. Вярвам, че именно с такава солидарност към обществото ще успеем да ограничим разпространението на пандемията и ще можем да посрещнем идващите празници с любимите си хора по обичаните от нас места“, коментира още вицепремиерът.