По предложение на БХРА отличиха Валентин Йосифов

Oct 03 2020

По предложение на БХРА отличиха Валентин Йосифов

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отличи Валентин Йосифов с плакет и грамота на Министерството на туризма за дългогодишния му принос за развитието на отрасъла.

Ние от БХРА винаги сме държали на приемствеността и сме се доверявали на опита на тези, които са направили така, че секторът извън времето на пандемията, да е сред водещите за българската икономика. Затова сме благодарни на министърът на туризма Марияна Николова, че прие предложението на Българската хотелиерска и ресторанторска асоциация и връчи гламота и плакет за активната му работа за туризма през годините на Валентин Йосифов. Това заяви председателят на БХРА Георги Щерев по време на церемонията и припомни дългогодишната работа на г-н Йосифов за привличането на чужди туристи и инвеститори у нас като представител на световния концерн ТУИ за България.

На Валентин Йосифов и на хората с неговия размах дължим бързия и качествен растеж на българския рекреативен туризъм, който е от съществено значение за утвърждаване на страната като конкурентна и здравословна дестинация – особено сега в условия на световна ковид-криза, каза министър Николова, връчвайки отличието.

Г-н Йосифов благодари за оказаната чест на министъра и я поздрави за последователната работа за подпомагане на сектора, за привличането на повече чуждестранни посетители и насърчаване на пътуванията на българите в страната.