БХРА с топъл обяд за медиците в ковид отделенията в страната

Nov 24 2020

БХРА с топъл обяд за медиците в ковид отделенията в страната

Топъл обяд за медиците в ковид отделенията в цялата страна доставят всеки ден ресторанти и хотели от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Инициативата е по идея на регионалната структура на организацията БХРА-Велико Търново и бе подета от членовете на асоциацията и в други градове. В инициативата вече с доставки на топъл обяд за лекарите, сестрите и санитарите от първа линия вече се включиха Поморие, Велинград, Кюстендил, Стара Загора, Габрово, Сандански.

Въпреки, че туристическият сектор е сред най-засегнатите от кризата, от БХРА сме убедени, че само ако си помагаме един на друг можем заедно да преодолеем тежката ситуация, пред която сме изправени, категорични са от организацията. От асоциацията призоваха и други свои членове да се включат в инициативата с каквото могат – приготвяне на храна, доставяне на необходимите продукти или доставки на обяда до лекарите.

Според нас сега е моментът, в който да покажем нашата солидарност с медиците, защото колкото по-бързо преминем през тази криза с възможно най-малко жертви, толкова по-бързо и нашият бизнес ще се върне към нормалното, заявиха от БХРА.