БХРА презентира Партньорската си програма в Северна Македония

bhra
Feb 11 2022

БХРА презентира Партньорската си програма в Северна Македония

Партньорската програма на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРАпредставиха пред свои колеги от Северна Македония участниците в българската делегация от страна на БХРА – зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов и почетният председател на БХРА Благой Рагин. Те подариха на своите колеги 90 карти от лоялната програма и представиха предимствата на инициативата. Налбантов и Рагин са част от официалната делегация, която днес е на посещение в Северна Македония и в която участват министрите на туризма – Христо Проданов и на транспорта – Николай Събев, председателят на Комисията по туризъм към Народното събрание д-р Илин Димитров, както и представители на туристическия бизнес.

От страна на Република Северна Македония в срещите ще участват министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на икономиката, министърът на икономиката Крешник Бектеши и Ангел Ангелов. На срещите ще присъства и извънредния и пълномощен посланик на Република България в Република Северна Македония.

Сред иновативните продукти, които национално представената организация с 36 регионални структури у нас – БХРА развива и налага е Националната партньорска програма, която подпомага участващите представители на бизнеса в нея чрез намаляване на оперативните разходи, затвърждаване на по-стабилни партньорства и по-лоялен персонал.

Ползи има и за притежателите на издадените карти с индивидуални баркод номера. Те могат могат да се възползват от отстъпките и намаленията, предоставени от участниците в партньорската програма на БХРА.

В Националната партньорска програма към момента са вписани над 350 компании с повече от 1000 обекта. Освен туристически обекти, партньори на програмата са бензиностанции ПЕТРОЛ, търговска верига ЗОРА, бензиностанции ЕКО, магазин KERAMO, верига аптеки SUBRA, щори SOLIS, спортни стоки SLS, модна къща AGRESSOR, SBB, гуми ДИАНА, оптични центрове OPTICLASA, търговец на електроенергия ACTAEL и много други обекти на територията на цялата страна. Както и хотели и ресторанти от Малта и Русия. Отстъпките варират от 10 до 50%,като в повечето случаи дори и само спестените средства от намалението от една сделка /примерно за цена на електроенергия, бензин, газ на бутилки и други/ покрива многократно разходите за участие в Националната партньорска програма.

Информация за всички отстъпки, от които към момента могат да се възползват носителите на карти “BHRA” можете да намерите на сайта на БХРА – https://news.bhra-bg.org/.

Всяка включила се като партньор компания с търговски обект и предоставила персонална търговска отстъпка за притежателите на карти BHRA има право да заяви брой карти за своя персонал, които имат персонален код и пълна функционалност за всички обекти в програмата. Еднократната цена за карта е 6 лв. Това е еднократна цена, като за нея се издават официални финансови документи. Набраните средства се използват за покриване на разходите по дейността и за постигане на поставените цели в Устава на БХРА.

Ползите от Партньорската програма за бизнеса са следните:

  •  Подпомага се сътрудничеството между компаниите и се улеснява създаването на нови бизнес контакти и постигане на успешни търговски сделки.
  • Повишава се интереса на крайните потребители към търговските обекти на компаниите – участници в Партньорската програма.
  • Развива бизнес средата, като всички фирми – членове и партньори спестяват чрез ползването на отстъпки от цените на фирми-доставчици на редица стоки и услуги
  • Закупените за персонала на членовете и партньорите ни карти (заплаща се само стойността на пластиката, без допълнителни такси) са готова създадена и работеща „Лоялна програма“ и безспорно влияят положително на работещите във фирмите работници и служители, като освен чисто икономическия ефект за тях (средствата, които те успяват да спестят при пазаруването на хранителни продукти, канцеларски материали, техника и оборудване, консумацията в заведения, почивки в хотели, зареждането на гориво, битова газ, автогуми и още много други) има и психологически ефект на принадлежност и лоялност към една общност, което им дава допълнително самочувствие.
  • Повишава се популярността на търговските обекти. Хората в командировка или почивка в други градове в страната по-лесно биха избрали от тези обекти.
  • Включването на международни обекти дава допълнителна възможност за привличане на чуждестранни клиенти.

Очакваме Вашите допълнителни въпроси и заявки за включване в Партньорската програма на БХРА на office@bhra-bg.org и сме готови да проведем телефонен разговор и/или среща в удобно време.