Тодор Янакиев получи златна значка на БХРА за изключителен принос към българския туризъм

Dec 13 2021

Тодор Янакиев получи златна значка на БХРА за изключителен принос към българския туризъм

За изключителен принос към българския туризъм и по случай 70-годишния му юбилей членът на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРАТодор Янакиев бе награден със златна значка на БХРА по време на церемонията за връчване на 26-те Годишни награди на БХРА, която се състоя в столичния „Гранд хотел Милениум София“. Янакиев получи като признание за над 40-годишната му успешна работа в туристическия сектор и грамота от председателя на организацията Георги Щерев.

Дал съм всичко възможно от себе си за развитието на туристическия сектор и на нашия, търговищки регион в частност“, заяви Янакиев. Кариерата му е започнала в БГА „Балкан”, а след закриване на офиса на българския национален превозвач в Търговище Янакиев решава да продължи кариерата си в туристическия сектор. Първо завършва курс за управители на заведения, а впоследствие и специалността „Спортен и туристически мениджмънт“.

През годините е ръководил различни екипи и е създател на много обекти в родното си Търговище и извън него, включително и комплекс „Рай“, на който е и кръстник. Работил е в морските курорти Златни пясъци и Камчия.

В момента е собственик и идеолог на 4 заведения в страната. Сред професионалните му успехи е един от най-добрите ресторанти в Търговище – „Нова Мизия“. Заведението се гордее с разработеното собствено здравословно меню с ястия от традиционната българска кухня. Освен това идеите на Янакиев са реализирани и в „Дом на архитекта“, Варна, Еревишка Чешма” край Антоново и „Ловна среща“ край Търговище. Сред създателите и част от първото жури е и на конкурса „Готвач на годината“.