,,От добротата смисъл да замесим”

Dec 09 2019

,,От добротата смисъл да замесим”

Това е мотото на благотворителен коледен бал, който учениците от ПГИТ ,,Алеко Константинов”, заедно със своите преподаватели организират за първи път.

Събитието ще се състои на 12.12. 2019 г.  с любезното съдействие на г-жа Незабравка Пачалова в ресторант ,,Том и Нези Класик”.

Учениците на гимназията, бъдещите специалисти в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, заедно със своите креативни учители инициират мероприятието, което има за цел да направи едно малко чудо за училището – да го превърне в едно прекрасно място за учене, творчество, срещи и празници.

Събитието ще е неповторимо по своята същност, защото ученици и учители ще готвят заедно, ще сервират, ще се забавляват.

Благородното начинание е първото по рода си за Професионалната гимназия, но добротворчеството е част от възпитателната работа, защото то е мотивация, ценност, усет към естетическото, протегната ръка, блага усмивка, добра дума, уважение и взаимопомощ.

Организираните дейности до сега са свързани с Есенните благотворителни празници – Празникът на картофа, Вярваме в доброто, Благодатна Коледа, Даряваме усмивки, Виждаме света със сърцето си.

Гости на благотворителният бал ще бъдат родители, представители на Община Велинград, както и на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“, които винаги са  подкрепяли инициативите, организирани от  прекрасния екип на Професионалната гимназия по икономика и туризъм.

Тази година Сдружението учреди две стипендии за зрелостници от гимназията, които продължиха своето висше образование в специалности по туризъм.