Расте интересът в Русия към термалните курорти. Велинград е сред тях.

Nov 27 2019

Расте интересът в Русия към термалните курорти. Велинград е сред тях.

Делегация с представители на големи предприятия и туроператорски фирми от Уралска област, начело с изпълнителният директор на Уралската туристическа асоциация г-н  Михаил Малцев е на петдневно посещение във Велинград.

В работната група е и кандидатът на медицинските науки Ксения Сорокина, която е защитила  дисертация за въздействието на минералната вода върху здравето  и ръководителят на пресцентъра на ТАСС – Урал Людмила Зизо.

Целта на посещението бе да се запознаят на място с възможностите, които предлага туристическа дестинация Велинград за лечение, профилактика и почивка на хората от този регион на Русия.

Презентация на туристическа дестинация Велинград направиха експертите на Сдружението на хотелиерите д-р Таня Беличенова и д-р Димитър Станчев.

Гостите присъстваха на концерт на мъжката фолклорна група при ансамбъл „Чепино“ в Радонова баня. Те разгледаха балнео хотел „Свети Спас“, Гранд хотел Велинград, хотел Олимп.

Днес делегацията бе приета от кмета д-р Костадин Коев и заместникът му Атанас Палигоров.

На срещата присъства и председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ г-н Златко Златанов, с когото бяха обсъдени конкретни предложения и детайли.

Телевизионен екип на „Канал 4” заснема посещението, като ще бъдат излъчени материали в две от най-гледаните предавания за туризъм и здраве с цел популяризиране на града ни.

По време на срещата бяха уточнени детайлите около посещението на първата група уралски туристи през пролетта на 2020 година. От разговорите стана ясно, че големите промишлени предприятия имат програми за здравеопазване и се интересуват предимно за лечение и профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, на дихателната и на периферната нервна система.

Според туроператорите, в Русия като цяло расте интересът към термалните курорти. И в двете посоки Велинград предоставя прекрасни условия и база. Остава да се уточнят технически детайли за адаптиране към руската система за предварителни резервации, а от руска страна поемат ангажимента за рекламирането на Велинград в този регион на Русия.

Утре делегацията ще посети Общинския център за рехабилитация, след което ще се срещне с д-р Илза Попова – директор на СБР НК Велинград.