Стартира благотворителният турнир по футбол

May 13 2019

Стартира благотворителният турнир по футбол

Днес прозвуча първият съдийски сигнал на благотворителният турнир по мини футбол за набиране на средства в Общинския солидарен фонд за лечение на хората от община Велинград.

„Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ също подкрепи инициативата, като отбори излъчиха хотелите – АРТЕ, АКВАТОНИК, Спа клуб БОР и балнеохотел „Свети СПАС“.

В надпреварата участват още отборите на община Велинград, РУ Полиция, МБАЛ Велинград, хотел „Двореца“, ЗК „Доверие“, ВКТВ – Велинград, СУ „Методи Драгинов“, „Патриоти“ и ОП „Спортни имоти и плажове и туристически информационен център“.

Кметът д-р Костадин Коев също участва в турнира, но преди да прозвучи първия съдийски сигнал, той откри турнира с думите: „За мен е удоволствие да открия първият благотворителен турнир по футбол за набиране на средства в Солидарния фонд за лечение на хората от община Велинград. Искам да благодаря на всички, които се включиха и подкрепиха тази благородна кауза. Нека играта бъде спортсменска и най-добрите да победят. Пожелавам успех на всички отбори!“.

Първата среща бе между отборите на община Велинград и РУ Полиция – Велинград. Мачовете ще се играят всеки ден от 14.00 ч. на градския стадион, а финала на турнира е на 19 май /неделя/ от 11.00 ч.