Гергьовден е!

May 06 2019

Гергьовден е!

„Уважаеми съграждани, за мен е чест да ви приветствам по случай деня на Свети Георги Победоносец – Ден на храбростта и празник на Българската армия! Честит празник на всички, които носят героичното име Георги и на българите, които са свързани с българската войска. В този празничен ден, приемете моите най- искрени пожелания за здраве и благополучие! Нека Свети Георги Победоносец закриля всички и да ни дава вяра, сили и надежда за по-добро бъдеще! Честит празник!“.

С тези думи кмета на община Велинград д-р Костадин Коев се обърна към гражданите, които дойдоха да почетат светлия християнски празник и да отдадат своята признателност и уважение към паметта на хилядите знайни и незнайни войни, отдали живота си през войните за правото на независимост, обединение и свободно съществуване на нашата родина.

В съзнанието на българския народ армията винаги е била символ на военно мъжество и храброст.  Тя е една от най-важните държавни институции, олицетворение на нашата независимост и сигурност.

В приветствието си д-р Коев каза още: „Поздравявам днешните български офицери и сержанти от резерва и запаса, ветераните от войните за тяхната доблестна служба и за съхраняването на патриотичните ценности.“

Венци и цветя пред паметниците в кварталите Лъджене, Чепино и Каменица бяха поднесени от името на Общински съвет Велинград, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса, както и от други обществени институции и граждани.