70 годишен юбилей чества гимназията по дървообработване „Иван Вазов“

May 03 2019

70 годишен юбилей чества гимназията по дървообработване „Иван Вазов“

На 1 март 1949 г. година се открива фабрично-заводско училище по дървообработване към фабрика “Георги Димитров” със специалност “Дървообработване” и “Строително столарство”.

Днес, Професионалната гимназия по дървообработване чества 70 годишен юбилей.

Невъзможно би било съществуването на училището, без специалистите, определящи неговия облик.

Традиционно за училището е участието му на Интер Експо Център-гр. София в Седмицата на гората, организирана от МЗХ, на Панорамата на професионалното образование, както и на различни други форуми, свързани с професионалното образование и обучение.

И пак традиционно на тези престижни форуми, учениците печелят златните медали в категориите, в които се състезават.

През последните години ПГД „Иван Вазов“ ползотворно си сътрудничи с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост в България, както и с местни сдружения и фирми.

На тържеството по случай юбилея присъства кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, който поздрави екипа на гимназията и нейните възпитаници с думите:  „Скъпи директори, учители и възпитаници на Професионална гимназия по дървообработване „Иван Вазов“! Гордост за всички нас е, че първото в областта професионално училище е създадено преди 70 години точно във Велинград! Пожелавам на целия екип на гимназия „Иван Вазов“  много здраве и любов към професията, а на учениците нови успехи и нека се реализират, като достойни и  успешни личности!“