Ползотворен българо-турски бизнес форум се състоя в Пазарджик

Apr 24 2019

Ползотворен българо-турски бизнес форум се състоя в Пазарджик

По инициатива на Областна администрация Пазарджик и Генералното конулство на Република Турция в град Пловдив, днес в Пазарджик се проведе българо-турски бизнес форум.

Идеята за провеждането на форума бе в продължение на успешно състоялата се визита на турска бизнес делегация в град Пазарджик, водена от Генералния консул на Република Турция в Пловдив, г-н Хюсеин Ергани и активизирането на търговско-икономическите взаимоотношения на регионално ниво.

По време на форума бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и бизнес-партньорства в секторите — земеделие и храни, дървопреработване и производство на мебели и туризъм.

От турска страна във форума участваха представители на бизнеса и фирми, членуващи в Търговско-промишлената палата на град Одрин — Република Турция.

Представителите на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ се договориха с г-н Ергани такъв форум да се направи и във Велинград.

Проведени бяха и разговори с представители на „Сдружение на частните предприемачи и работодатели“ – Пазарджик за бъдещи съвместни инициативи.

Изпълнителният директор на туристическа агенция „Булрайзен“ г-жа Васка Милушева изрази задоволството си от срещата и сподели, че вече има договорености с турска туроператорска фирма, която организира събитийни прояви, да гостува във Велинград и да започнат съвместна работа за популяризирането на СПА столицата на Балканите.