Скулптурите на Антон Урдажиев радват гостите на СПА хотел АРТЕ във Велинград

Apr 22 2017

Скулптурите на Антон Урдажиев радват гостите на СПА хотел АРТЕ във Велинград

Истински зоопарк от метал краси фоайето на петзвездния комплекс

Разположен в подножието на Родопа планина, в район с чист въздух и висока йонизация, Arte Spa & Park Hotel във Велинград впечатлява отдалече със своя алпийски стил. Отскоро многобройните му гости го припознават и като своята арт дестинация. След изложбата на художника Васил Тенев, в момента в спа комплекса са изложени атрактивните скулптури на Антон Урдажиев.

Младият художник е завършил Художествената гимназия в Пловдив и Художествената академия в София – специалност “Металопластика”. През повечето време той създава своите творби в родопското село Елховец край Рудозем, където се зарежда енергийно и има истинската свобода да твори.

Сред интериора на АРТЕ правят впечатление внушителни метални пластики на пчела,бухал, хамелеон и сфера с часовник. Те са изработени от стотица парчета арматура и дърво. Всеки един елемент е огъван и заваряван поотделно. Скулптурите са високи над 2 метра, а всяка една от тях тежи около 250 кг. Антон Урдажиев споделя, че за изработката на една подобна пластика е необходимо около месец и половина.

“Всичките ми екстериорни пластики са вдъхновени от природата. Желанието ми е градовете и селата да се украсяват по този начин, така че да има неща, които да радват хората. Да има повече неща, които да предизвикват добри емоции с естетика”, споделя 31-годишният художник.

Пластиките на Антон Урдажиев могат да бъдат видяни или закупени в хотел ARTE във Велинград до 1 юни т.г.