Цяло лято безплатни концерти и изложби в Поморие

Jul 26 2021

Цяло лято безплатни концерти и изложби в Поморие

В любимия на поколения българи курортен град Поморие и през тази година ще се проведат редица безплатни концерти, изложби и събития, които да превърнат лятото на жителите и гостите на града в истински празник. Летният фестивал „Море от вино“ в Поморие ще продължи до средата на септември. Ето и на какво можете да се насладите в топлите крайморски вечери.

На 27 юли, от 21 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в града концерт ще изнесе Веселин Маринов.

На 31 юли в градската художествена галерия „Дечко Стоев“ можете да чуете изпълненията на хор „Аве Музика“ с диригент Таня Никлева.

От 1 до 8 август в Поморие се провежда Национална седмица на морето. В 20.30 часа на 1 август можете да направите прекрасни снимки по време на парада на ветроходните съдове от пристанището на Поморие, а в 21 часа да посрещнете на стария кей богът на морето – Нептун. Също на 1 август, от 20 часа в залата на Народно читалище „Просвета 1888“ можете да видите музикално-поетичния спектакъл „Наследникът на Шекспир“.

На 2 август са предвидени забавления за най-малките, като от 18:30 часа е предвидено рисуване върху асфалта и танцово училище. На 3 август от 19 часа в градската галерия Васил Самоковлиев ще представи книгата на Бойка Асиова „Роден на Великден“. На 4 август от 18 часа, също в галерията, ще бъде представена изложбата „Виа Понтика“  на Стефан Баев и Дамян Баев. В читалитещо на 5 август от 19 часа можете да изгледате с наследниците си детския спектакъл на театрална формация „Илинден” – „Полетът“. 

Също в читалището на 6 август от 19 часа по повод годишнината на Георги Сава Раковски ще бъде представена документална изложба и ще се състои среща с  проф. Пламен Павлов.

На 7 август на южния плаж на Поморие ще се състои празник на плуването, като граждани и гости на града могат да вземат участие в плувен маратон в открити води.

На 10 август Богдан Томов ще изнесе концерт на външната сцена на Народно читалище „Просвета 1888“ от 19 часа. На 12 август от 19 часа в градската галерия ще бъдат отбелязани 50 години творческо присъствие и 80 годишнината на Боян Чимов. На 16 август във фоййето на читалището можеге да разгледате изложба на художници от Свиленград. Началото е в 18 часа.

В 20 часа на 18 август на площад “Св. св. Кирил и Методий“ започва концертът на КСТ „Поморие“. На 19 август ще бъдат връчени награди в световния ден на фотографията и ще бъде открита изложбата  “20 години ЗМ Поморийско езеро” в Посетителски център ЗМ “Поморийско езеро”. Също на 20 август започва и Световният шампионат по фолклор на на площад “Св. св. Кирил и Методий“. Събитието продължава в Поморие и на 21 август, както и на 27 август.

От 1 до 9 септември в Поморие ще се проведат Яворови дни 2021, а от 7 до 17 септември – международният пленер по живопис и скулптура „Светът е море“. Подарете си нови емоции и преживявания, Поморие ви очаква.