Хотел-резиденс Армако резидънс в Копривщица е най-добрият петзвезден резиденс хотел на 2023 г.

Nov 28 2023

Хотел-резиденс Армако резидънс в Копривщица е най-добрият петзвезден резиденс хотел на 2023 г.

5-звездният хотел Armaco Residence, открит в началото на май 2023 г., се намира в Копривщица. Цялостната му концепция стъпва на традициите, като им придава ново, съвременно звучене. Комплексът привлича своите посетители с впечатляващ двор, заемащ 50% от площта, както и с автентична архитектура.

Хотелът разполага със 17 просторни и модерно обзаведени стаи. За комфорта на гостите се грижат 23 души персонал. Отбраното меню на ресторант Ednorog е специално разработено от шеф-готвач Георги Бойковски и шеф-готвач Ивайло Янакиев, и предлага не просто вкусна храна, а съвършено гастрономическо изживяване. Продуктите се доставят от местни еко ферми, а политиката на ресторанта е Zero-waste.

В хотела има също лоби бар, салон за уиски и пури, салон за частни събития и открита тераса. На разположение на гостите на Armaco Residence е първокласна зона за релакс, включваща флотационна кабина, басейн, джакузи, солна и финландска сауна, парна баня, приключенски душ, масажи.

В целия комплекс е монтирано енергийно ефективно LED осветление, а за поддръжката му се използват 100% eco-friendly препарати. Хотелът е оборудван и с екологична система за производство на битова гореща вода.