Хасково също излиза на протест

protest
Sep 07 2021

Хасково също излиза на протест

Хотелиерите и ресторантьорите в Хасково също излизат на протест, за да защитят правото си на труд и срещу въвеждането на нови здравни мерки, които не са обвързани с икономическа подкрепа за фирмите и персонала в сектора. Протестът в Хасково ще се състои на 7 септември от 16 до 18 часа, съобщи председателят на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в града Стойчо Ганишев.

В протеста се очаква да се включат близо 80 собственици на заведения и хотели, които за два часа ще затворят обектите си в знак на протест. Към хасковския протест ще се присъединят собственици и работници в заведения и казина, служители в спортни клубове и езикови центрове, диджеи от Харманли, Свиленград, Стара Загора и Кърджали.

Сред исканията на бизнеса са туристическият сектор да бъде третиран равнопоставено с другите сектори на икономиката, здравните мерки да са обвързани с икономически, да се защити персоналът в индустрията, а задължителна ваксинация да се налага само и единствено ако е обвързана с нормативен акт.

Подобни протести вече се проведоха в няколко града на страната, като на 7-ми предстои освен в Хасково ща се състои и протестно шествие в Русе.

Решението за протестите в цялата страна е взето общо от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Съюзът на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията.