Продължиха срещите на БХРА с политическите сили

Sep 29 2022

Продължиха срещите на БХРА с политическите сили

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) участва в среща между туристическия бизнес, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на политическата сила, на която бяха обсъдени най-важните проблеми на сектора и неотложните действия, които са необходими от страна на държавата за неговото оцеляване и развитие. От страна на БХРА в срещата взеха участие зам.-председателите на организацията Бранимир Миланов, Атанас Димитров и Еню Енев.

Туризмът в България е приоритет и трябва да се обърне сериозно внимание на неговото развитие, категоричен бе Миланов. Необходимо е да се запази ставката от 9 на сто на ДДС за ресторантите и заведенията, категоризирани по Закона за туризма, както и за другите видове туризъм, подчерта Димитров.

Повече за най-неотложните проблеми, които трябва да бъдат решени в сектора според БХРА можете да прочетете в приложените снимки.

Месеци наред разработвахме документ, който съдържа всичко онова, което браншът предлага. Документът е изпълним. Браншът може да разчита, че ние ще бъдем негов представител в парламента. Важно е да всички политически партии да се обединим около него, защото България е заобиколена от държави, които развиват сериозно развиват туризма си, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

“ГЕРБ-СДС сме за запазването на 9% ДДС за бранша. Ние сме и твърдо за създаване на Камара. Това е свързана система, която се състои от няколко елемента – хотели, ресторанти, плажове, ски писти, лифтове, пътната инфраструктура и други. Трябва да има Камара и Закон за туризма, който да е одобрил и браншът”, заяви лидерът на ГЕРБ.