Мобилна библиотека доставя книги до дома във Велинград

Nov 09 2020

Мобилна библиотека доставя книги до дома във Велинград

Мобилна библиотека ще доставя книги по домовете всяка седмица, за да помогне на хората в изолация и на възрастните читатели, които трябва да бъдат социално дистанцирани, за да се предпазят от коронавируса. Идеята е на Народно читалище „Отец Паисий-1893“, което е член на Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи. Организацията от своя страна е регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Всеки понеделник напълно безплатно библиотеката към читалището ще доставя предварително поръчани от читателите книги. Те ще бъдат и дезинфекцирани със специални лампи, излъчващи ултравиолетова светлина, с която се унищожават микроби, бактерии и вируси. Всяка седмица кандидатите да получат интересни заглавия у дома ще избират от списък.

През първата седмица те могат да прочетат „Камино“ на Тихомир Иванов, „Нещата, които синът ми трябва да знае за света“ на Фредерик Бакман, „Самодива“ на Краси Зуркова“ , „Поздрави от синята палатка“ на Петя Кокудева, „Дневникът на един книжар“ на Шон Битъл и “Читателите от Броукън Уийл препоръчват” на Катрина Бивалд. Книгите могат да бъдат поръчвани на телефони 0359/ 5 24 10 и 0888 194955 или на електронна поща hrisinenova@abv.bg.

Сред другите инициативи на читалището за повдигане на духа на велинградчани е виртуална изложба „Дни на родолюбието“. В същото време самото читалище се нуждае от средства за належащ ремонт на сградата – паметник на културата, в която то се помещава. Припомняме, че от сцената на читалището е започнал творческия си път Николай Гяуров, който е дарил личния си роял за хорова и концертна дейност.