И Велинград излиза на протест

protest
Sep 13 2021

И Велинград излиза на протест

Хотелиерите, ресторантьорите и всички съпътстващи туризма индустрии във Велинград ще протестират на 14 септември от 15 до 16 часа на кръстовището  на бул. Съединение и ул. „Юндола“, под църквата „Успение Богородично“.  Протестът е част от поредицата шествия в цялата страна срещу налагането на здравни мерки без съпътстващи икономически такива.

Митингът е организиран от „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ и е подкрепен от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, Българска асоциация на заведенията /БАЗ/, Сдружение на заведенията в България /СЗБ/ и обединения туристически бранш.

“Вече една година и половина оцеляването на хиляди хора в града ни е поставено на карта. Съсипан беше не само туристическият бранш, а и десетки други съпътстващи бизнеси. Велинград губи младите си хора, губи бизнеса си, губи поминъка си”, подчертават от  „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград.

Търпението ни се изчерпа, защото никой не може да забранява правото ни на труд, да посяга на бизнеса, който иска да работи и да храни семействата си, категорични са  от бранша.

“Ясно и категорично заявяваме, че нашият протест не е политически. Настояваме също да се балансира цената на тока и да се спре спекулацията с електрическа енергията за бизнеса”, подчертават от Сдружението.