Гранд Хотел Милениум София е най-добрият петзвезден градски хотел на 2020 г

Mar 19 2021

Гранд Хотел Милениум София е най-добрият петзвезден градски хотел на 2020 г

Хотелът грабна общо три от Годишните награди на БХРА

Гранд Хотел Милениум София е най-добрият петзвезден градски хотел на 2020 г. Хотелът бе награден с приз в Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, които се проведоха за 25-ти път в столицата. Най-новото бижу на София отнесе общо три от статуетките по време на церемонията, която се проведе в столицата.

Уникалният за страната Гранд Хотел Милениум София е най-новият 5-звезден конферентен и лайфстайл хотел в столицата. Разположен е в най-високата сграда в центъра на столицата от него се разкриват уникални гледки над града и планината Витоша. Хотелът разполага с ултрамодерен конферентен център с 14 многофункционални зали и 400 просторни, светли и изящно обзаведени стаи и апартаменти.

В него ще работят общо 10 заведения, които са необикновени със своето местоположение, изглед, интериор и кулинарни преживявания. Тези, с които стартира работата на хотела бързо придобиха популярност и се превърнаха в знакови за града. На разположение е и Millennium Spa & Wellness center, който посреща своите гости в своеобразен оазис от дневна светлина, предлагащ изключителни условия за релакс в градска среда.

Освен това Гранд Хотел Милениум взе и отличие за най-иновативно смарт приложение в туризма през 2020 г.

Гранд Хотел Милениум София е и пионер в иновациите в туризма в България, като първата стъпка която постави е приложението за виртуално подреждане на конферентите зали в хотела Millennium Planner. То е насочено както към организаторите на събития, така и към индивидуалните клиенти. Софтуерът създава персонализирано изживяване и е пригоден, за да даде убедителна визуална представа за това как точно ще изглежда събитието, предоставяйки 2D, 3D и VR изглед на залата в мащаб.

Третата награда на 5-зведзния хотел е присъдена за най-добър средиземноморски ресторант за 2020 г.

Средиземноморският ресторант и винен бар Медитера (Mediterra Restaurant & Wine Bar) отвори врати през септември 2020 г. и бързо намери място в сърцата на ценителите на вкусната храна. Със своя неповторим интериор и меню той отвежда своите гости на своеобразен кулинарен круиз из Средиземноморието. Цялостното изживяване се допълва от невероятната селекция вина – повече от 300 етикета очакват гостите, Пъзел от вкусове от целия средиземноморски регион очакват всички негови гости – от висококачествен хамон печелил награди от множество кулинарни критици, през майсторски приготвено телешко от най-добрите породи, до винаги прясна риба комбинирана с най-висококачествени подправки и продукти.