БХРА с приветствие до президента на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев по повод откриване на международното туристическо изложение в Урал - "Лято 2021".

Apr 15 2021

БХРА с приветствие до президента на Уралската асоциация по туризъм Михаил Малцев по повод откриване на международното туристическо изложение в Урал – “Лято 2021”.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изпрати приветствие до президента на Уралската асоциация по туризъм Михаил Анатолиевич Малцев по повод откриване на международното туристическо изложение в Урал – “Лято 2021”. Туристическата борса ще се проведе на 16 и 17 април, а страната ни е избрана за държава-партньор на форума.

„За България, като туристическа дестинация, изборът и за държава-партньор на това високо представено изложение е страхотно признание“, се казва в поздравителния адрес до Малцев, подписано от председателя на БХРА Георги Щерев.

„2020 г. беше предизвикателна година за туристическия бизнес. Ние сме уверени в това настоящата 2021 г. ще бъде началото на възстановяването на сектора и завръщане към спокойствие и успех както за хотелиери и туроператори, така и за туристите. БХРА намери в лицето на Уралската туристическа асоциация надежден партньор и съмишленик.“, се казва още в поздравителния адрес.

„Уважаеми Михаил Анатолиевич, вашият висок професионализъм, дипломация, богат опит в туризма и способност за бързо намиране на ефективни решения, обединяват съмишленици в развитието на нестандартни проекти и ни вдъхват увереност, че ще постигнем високи положителни резултати в съвместната ни работа. Ние разбираме спецификата на този труден период и полагаме усилия да подкрепим както руските, така и българските професионалисти в туризма и техните клиенти. Ние вярваме, че важна стъпка в тази посока е нашето партньорство и реалните планове за бъдещето, които вече имаме. Уверени сме, че ще работим заедно за популяризиране на България, като близка, спокойна и в същото време атрактивна дестинация за руснаци и да популяризиране на забележителностите на Урал сред българите туристи.

Благодаря на всички, организаторите на изложението, колегите, работещи на терен в туризма и на вас лично, скъпи Михаил Анатолиевич, от името на членовете на БХРА, за усилията, които полагате за запазване на интереса на хората да пътуват до различни дестинации, сред които и България. Надявам се, че заедно и с общи усилия ще консолидираме интереса на руския туристически пазар към България, както и на българските туристи за Урал и да създадем условия за реализиране на успешни туристически продукти, въпреки трудната среда. Пожелавам на всички изложители успешна работа! Добре дошли в гостоприемна България!“, завършва поздравителният адрес от БХРА.

Само преди дни Малцев изказа позиция, че страната ни може да е алтернатива на спрените ваканции в Турция заради високия брой заболели от Ковид-19. Ние разчитаме и смятаме, че наистина България може да е алретранитва за почивки на руснаците през летния сезон и затова призовахме държавните институции незабавно да започнат да издават визи и да вземат мерки по отношение на облекчаване на визовите режими и улесняване на пътуването. И се надяваме те да станат факт скоро, подчерта председателят на БХРА Георги Щерев.