БХРА поздравява своите членове, партньори, клиенти и служители за Световния ден на туризма

bhra
Sep 26 2022

БХРА поздравява своите членове, партньори, клиенти и служители за Световния ден на туризма

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) поздравява своите членове, партньори, клиенти и служители за Световния ден на туризма. Световният ден на туризма се провежда на 27 септември всяка година от 1980 г. насам.

Неслучайно Световната туристическа организация избра през тази година мото на честванията да бъде под мотото „Да преосмислим туризма“. Пандемията и последвалата война в Украйна наистина ни накараха да преосмислим приоритетите си за развитие на туризма и извадиха на дневен ред спешни за решаване задачи. През последните месеци от БХРА неколкократно сме подчертавали кои са спешните проблеми за решаване пред сектора и неотложните задачи. Ясно е, че има необходимост от спешни действия, които управляващите трябва да предприемат, за да може туризмът да остане един от водещите сектори в българската икономика, а България да се превръща във все по-популярна и предпочитана дестинация.

Крайно време е да се определи дали туризмът е приоритет за държавната политика и ако той е такъв, да се вземат всички нужни мерки от страна на управляващите, които и да са те, за да се гарантира неговото оцеляване и развитие.

Въпреки трудностите, представителите на сектора, на съпътстващите индустрии и работещите в него, показаха през последните години, че имат желание да се развиват и имат сили да преодолеят трудностите, колкото и непосилни да са на пръв поглед.

БХРА през годините неизменно е защитавала позицията, че заедно сме по-силни и можем повече, затова пожелава на всички, които са свързани с туризма, здраве и оптимизъм.

Честит празник!

Изпълнително бюро на БХРА