Браншът прави предложения за включване на туризма в Плана за възстановяване и развитие

Apr 20 2021

Браншът прави предложения за включване на туризма в Плана за възстановяване и развитие

До 5 дни туристическият бизнес ще може да изпрати своите предложения за промяна на Националния план за възстановяване и развитие, така че в стратегическият документ да бъде включен и сектор Туризъм. За това се разбраха присъстващите на среща с цел актуализиране на плана в парламента, организирана от депутата от Има Такъв Народ – Ивайло Кожухаров.

Срещата премина основно в приказки и оплаквания, без конкретни предложения, обясни представителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на разговорите Маргарит Цонев. Предложенията на бизнеса, които ще бъдат внесени трябва да са внимателно подбрани, конкретни, остойностени да са в полза на целия туристически сектор, което не е лека задача в тези кратки срокове, подчерта Цонев.

Туризмът е сред приоритетите на Има такъв народ, подчерта депутатът от партията Ивайло Кожухаров. Недопустимо е стратегически сектор, който допринася за между 11 и 13 на сто от икономиката да не бъде застъпен подобаващо в Националния план за възстановяване и развитие, подчерта Кожухаров. Целта на срещата бе туризмът да бъде включен в стратегическия документ с предвидени средства от поне 100 млн. лв.