Малин Бистрин: Няма нито едно огнище на COVID-19 в туристическия сектор

Oct 07 2020

Малин Бистрин: Няма нито едно огнище на COVID-19 в туристическия сектор

Нито едно огнище на COVID-19 не пламна в хотелите или ресторантите през последните месеци, с което показахме, че от туристическия бизнес стриктно спазваме предписанията за ограничаване на епидемията и се грижим за сигурността на нашите гости. Това заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Марин Бистрин. Организацията е една от регионалните структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Той подчерта, че бизнесът в най-големия ни планински курорт приема безпрецедентната криза, породена от мерките за неразпространение на коронавируса, като възможност.

Хотелиерите и ресторантьорите в Банско през последните месеци предприеха много действия за ограничаване ефекта от кризата и за това да изпращаме все по-доволни гости, обясни Бистрин. Той подчерта, че местният бизнес все повече залага в менютата на хотелите и ресторантите на регионална продукция, на отгледани в околността качествени продукти и на български вина. Кухнята на Банско от години е сред запазените марки на местния туризъм и ние работим да затвърдим този имидж, подчерта Бистрин. Залагаме и на дегустационни пакети, при които съчетаваме местна храна и вино, така че да допълваме и съчетаваме вкусовете и да представим най-доброто, с което разполагаме.

Очакванията ни за предстоящия зимен сезон са позитивни, още повече, че Банско се е утвърдил като предпочитан зимен и летен курорт за българските туристи. Ние знаем какви са техните предпочитания и как да им отговорим, така че гостите ни да си тръгнат отпочинали и удоволетворени, подчерта председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

За щастие успяхме да запазим по-голяма част от персонала си, така че можем да предложим и качествено обслужване, подчерта Бистрин. Всъщност кризата е възможност да покажем всичко, което умеем и да убедим още веднъж българите, че родните курорти, хотели и заведения по нищо не отстъпват на световните лидери в туризма.