За 20 г. Съюзът на хотелиерите-к.к. Златни пясъци доказа, че е коректен партньор на държавата и община Варна

Jun 14 2022

За 20 г. Съюзът на хотелиерите-к.к. Златни пясъци доказа, че е коректен партньор на държавата и община Варна

Съюзът e силна организация,която подпомага не само решаване на местните проблеми, но и дава визия за развитие на ваканционния туризъм в България като цяло

За 20 години Съюзът на хотелиерите- к.к. Златни пясъци доказа, че е коректен партньор на държавата и общината и успя да постигне много добри неща за българския туризъм. С тези думи председателят на Съюзът на хотелиерите- к.к. Златни пясъци и на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРАсе обърна към министъра на туризма Христо Проданов, кметът на община Варна Иван Портних, представители на държавните институции, община Варна, „Златни пясъци“ АД, политици, дипломати, общественици и бизнесмени, които заедно честваха 20 години от основаването на Съюз на хотелиерите- к.к.Златни пясъци в хотел „Интернационал“. На церемонията бяха раздадени грамоти за най-големи заслуги за развитие на организацията и партньорство.

Празникът, който съвпада с отбелязване на 65-та годишнина на курортен комплекс Златни пясъци и официалното откриване на летния туристически сезон продължи с коктейл, тържества и фойерверки, въпреки дъждовното време, което според министъра на туризма Христо Проданов само бе знак, че на българския туризъм през това лято ще му върви по вода.

Председателят на Съюза на хотелиерите – к.к. Златния пясъци Георги Щерев раздаде грамоти на хората и институциите, които са допринесли най-много за развитие на курортния комплекс и са си сътрудничили най-успешно през последните 20 години със Съюза. Грамоти получиха учредителите на Съюз на хотелиерите – к.к. Златни пясъци, които основаха организацията и които заедно с другите членове през последните две десетилетия допринесоха за развитието на туризма от региона на Варна и утвърждаване на к.к. Златни пясъци като водещ туристически курорт.

Грамоти получиха и туристически организации от региона, с благодарности за дългогодишното партньорство и сътрудничество със Съюза.

Също така грамота бе връчена и на почетния председател на БХРА Благой Рагин с благодарност за дългогодишно партньорство и сътрудничество, както и заради факта, че ръководената и представлявана от него организация е помагала през годините проблемите на бизнеса да бъдат чути от институциите и да бъдат предприети мерки за тяхното решаване.

Грамоти получиха още министърът на туризма Христо Проданов и кметът на Варна Иван Портних с благодарност за дългогодишно партньорство и сътрудничество на Съюз на хотелиерите – к.к.Златни пясъци с ръководените от тях институции.

Съюзът на хотелиерите – к.к. Златни пясъци e силна организация,която подпомага не само решаване на местните проблеми ,но и дава визия за развитие на ваканционния туризъм в България като цяло, подчертаха присъстващите официални гости.