Мотел Козият рог в Малко Търново е най-добър мотел на 2020 г.

Mar 23 2021

Мотел Козият рог в Малко Търново е най-добър мотел на 2020 г.

Мотел Козият рог в Малко Търново е обявен за най-добър мотел на 2020 г. в 25-то издание на Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Мотел Козият рог се намира на хълма до Малко Търново и е заобиколен от красива природа.

Мотелът е бил собственост на държавната компания „Балкантурист“ и е бил най-луксозното място за настаняване в региона. Поради специфичния климат мястото е препоръчвано за хора с астма и белодробни заболявания. След основен ремонт 2016 година е открит отново.

Мястото за настаняване разполага с 54 двойни стаи и 4 апартамента. Всички те са оборудвани с климатик, Led телевизор, телефон, минибар и самостоятелен санитарен възел. В някои стаи има кът за сядане и отдих след активен ден. Предоставя се безплатен Wi-Fi в цялия комплекс. Всички гости могат да ползват сезонен отопляем открит басейн, спа и фитнес център, две зали за презентации и конференции. Ресторантът е със 150 места, а в него се предлагат странджански специалитети, както и класическа кухня. Мотелът разполага и с безплатен паркинг.

В близост до мотела се намират интересни исторически забележителности като тракийска гробница в местността Мишкова нива и тракийския некропол в местността Пропада.