Хотел „Елегант Лукс“ в Банско е избран за най-добър четиризвезден планински хотел на 2020 г.

Mar 21 2021

Хотел „Елегант Лукс“ в Банско е избран за най-добър четиризвезден планински хотел на 2020 г.

Хотел Елегант Лукс в Банско е избран за най-добър четиризвезден планински хотел на 2020 г. в 25-то издание на Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Хотелът е привлекателно място за любителите не само на зимния, но и на и летния туризъм. На разположение на гостите са луксозния лоби бар, класически ресторант, лятна/зимна градина, релакс зона включваща басейн, джакузи, парна баня, солна сауна, финландска сауна, също така фитнес и зала за игри.

С цялостна инвестиция от близо пет милиона лева в хотел Елегант Лукс работят над 35 човека, които се стремят да задоволят всички нужди и желания на клиентите. Управленският екип се състои от 3 магистри специализирали в сферата на туризма и маркетинга, които владеят по 3 чужди езика всеки.

Собствениците и екипът на Хотел Елегант Лукс мислят и за опазване на природата и предават голяма част от хранителните отпадъци и мазнините за преработка на специализирана фирма. Чрез табели в стаите се окуражават клиентите да използват кърпите за няколко дни, за да се избегне замърсяването на водата с перилни препарати. За почистването и поддръжката на хотела се използват био препарати щадящи околната среда и гостите на хотела.

Хотелът е изградил мрежа от лоялни клиенти, които се стимулират с безплатни допълнителни

услуги и специални оферти. Предлага се безплатен транспорт до ски лифта на всички клиенти. Работи се успешно и с туроператори и туристически агенти с цел по-голяма заетост.

Също така Елегант Лукс всяка година е и спонсор на международния джаз фестивал в Банско с цел подпомагане за популяризирането на курорта.