Александър Митушев: В Златоград привличаме гостите със запазени традиции

Oct 14 2020

Александър Митушев: В Златоград привличаме гостите със запазени традиции

В Златоград привличаме гостите със запазени традиции, възможности за културно – исторически туризъм, специализирани събития като Фестивала на балканската скара, който започва на 17 октомври, възможностите за риболов и пешеходни разходки. Това заяви Александър Митушев от Регионално сдружение Златоград. Организацията е регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Летен сезон в Златоград имаше, въпреки трудностите, породени от мерките за ограничаване на епидемията от COVID-19, обясни Митушев. За месеците от юли до септември бележим спад от около 15 на сто, като основните ни гости са българските. Предимство на нашата дестинация е, че и преди кризата това бяха нашите клиенти и за разлика от на други колеги  не ни се налага да инвестираме допълнително за налагането на региона като любимо място за почивка на българските гости, подчерта Митушев.

В града основно нощувки предлагат къщи за гости, които могат да приемат ограничен брой клиенти и в обстановката на COVID-19 това се търси, обясни Митушев. Местният спа център също е с ограничен капацитет, така че гостите не се притесняват от струпване на много хора край вътрешния и външен басейн, обясни той. Спазват се и всички изисквания за безопасност. Най-голям интерес към отдих има през уикенда и по време на организирани събития като Фестивала на балканската скара и Дельовите празници, посочи Митушев.

Златоград е подходящ и за организиране на тим билдинги, като участниците в тях могат да си направят различни състезания – както спортни или риболовни например, така и свързани с традициите. Много се забавляват гостите с “игрите на баба и дядо” като хвърляне на челик и други. Красивата природа, чистият въздух, осемте работилници за традиционни занаяти, музеите, възможностите за отдих сред природата, добрата кухня и гостоприемството на Златоград са причина освен индивидуални гости да посрещаме и автобусни групи, допълни Митушев.