Ски център Осогово чака клиенти с много сняг, обработени писти и достъпни ски карти

Osogovo ski
Dec 22 2021

Ски център Осогово чака клиенти с много сняг, обработени писти и достъпни ски карти

Ски център Осогово, която се намира само на 18 километра от Кюстендил, е отворен и чака своите клиенти с хубаво зимно време, много сняг, обработени писти и достъпни ски карти. Това обясни собственикът на ски център Осогово Явор Спиридонов. Центърът е член на Сдружение по туризъм-град Кюстендил, което пък е една от 36-те регионални структури на национално представената Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Центърът предлага на любителите на зимните спортове възможност да карат ски или сноуборд по пет различни писти, включително и червени такива. Две от тях са с дължина около километър, а другите три с дължина от около 400-500 метра всяка. Вече работи и нов ски влек – паничка. Цената за ползване на всички съоръжения за един ден от възрастни е 40 лева, а ски картата за деца струва 30 лева, допълни Спиридонов.

Osogovo ski

В Ски център Осогово се предлагат и възможности за уроци по ски и сноуборд, както и наем на ски екипировка. Основните клиенти на зимната зона са гости от България, Македония и Гърция.

Край зоната можете да отседнете в едно от трите места за настаняване – хотелите „Руен“ и „Три буки“, както и хижа „Осогово“. Тези, които предпочитат да се възползват от спа дестинацията Кюстендил и да се настанят там, ще пътуват до ски зоната само 18 километра по изчистено, достъпно и комфортно трасе, обясни председателят на Сдружение по туризъм-град Кюстендил Станислав Георгиев.

Osogovo ski