Най-добър петзвезден концептен ultra all inclusive хотел на 2022 г. е хотел Амелия в к.к. Албена

Dec 01 2022

Най-добър петзвезден концептен ultra all inclusive хотел на 2022 г. е хотел Амелия в к.к. Албена

Първият тематичен хотел в Албена е посветен на първата жена-летец, прекосила Атлантика – Амелия Еърхарт. Разположен на главната пешеходна улица и на по-малко от 100 м от плажа, заедно с вътрешната връзка с доказалия качество си хотел Maritim Paradise Blue, хотел Амелия (предоставя на своите гости достъп до безброй начини за забавление, както и възможност за тиха и спокойна почивка. Влизайки в тематичния за авиацията лоби бар и рецепция, продължавайки в някоя от 141-те стаи и апартаменти, обзаведени с дизайнерски решения, наподобяващи самолетна обстановка, преминавайки през уникалния по стил основен ресторант и завършвайки на покрива, всеки, който посети хотела, няма как да остане безразличен към него.

Общо 141 стаи и апартаменти са разположени на 8 етажа на хотела. 101 са с изглед към градината и морето, а останалите 40 са стаи с изглед към парка, които като препратка към първите години от историята на хотела запазват стила и визията на предишния хотел Амелия.

Хотелът предлага широк избор от формули за изхраване – от нощувка със закуска до Ultra All Inclusive. На разположение на гостите са основен бюфет ресторант Lady Lindy (300 места), денонощен лоби бар Canary (60 места), а-ла-карт ресторант Celebrita и бюфет зала за следобеден снак. Ексклузивен достъп до плувен басейн на покрива и бар Club 99 (25 места) имат гостите на Екзекютив стаи на 7 и 8 етаж. Всички гости на хотел Амелия имат безплатен достъп до The Senses Spa& Wellness в хотел Maritim Paridise Blue – финландска сауна, парна баня, фитнес зала и вътрешен басейн.