Министър Николова: Благодаря на БХРА

Feb 24 2021

Министър Николова: Благодаря на БХРА

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова благодари на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за ползотворното сътрудничество и конструктивния диалог. Това заяви Николова по време на онлайн среща с Изпълнителното бюро на БХРА и председателите на регионалните структури на организацията.

“Удовлетворена съм, че водим активни разговори и съвместно открояваме и реализираме различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът, както и за преодоляване на последиците от разпространението на Ковид- 19, така и за плавното възстановяване на сектора”, посочи министър Николова. Тя подчерта, че епидемията е довела до зараждането на нови туристически тенденции, които тепърва ще се развиват.

Затова всички в сектор туризъм трябва да са по-гъвкави и иновативни, за да се приспособяват към новите реалности, подчерта на срещата Николова. Тя изрази надежда, че ще продължава да обсъжда с представителите на БХРА стъпките и инициативите, които трябва да бъдат предприети, за да се гарантира както безопасна и спокойна почивка на туристите, така и работа и заетост за представителите на бизнеса.