Зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов: Искаме оставката на Ангел Кунчев заради непремерените му изказвания, които внасят излишен смут

Jul 08 2021

Зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов: Искаме оставката на Ангел Кунчев заради непремерените му изказвания, които внасят излишен смут

Оставката на главния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев поиска зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. Според членът на УС на националната организация с 36 регионални структури и хотелиер от Слънчев бряг непремерените изказвания на Кунчев внасят излишен смут и хаос в разгара на летния сезон.

Изказванията на главния здравен инспектор за предстояща нова вълна и затваряне на бизнеси противоречат на обстановката в най-големия летен курорт Слънчев бряг, в който се спазват всички противоепидемични изисквания, категоричен е Налбантов. Доколкото разбирам от колегите от Северното Черноморие – Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена там също са взети всички необходими мерки и няма нито един случай на заболял турист или на огнище на COVID-19 по морето, подчерта зам.-председателят на БХРА.

С изказванията си д-р Кунчев е вреден не само за работата на служебни кабинет, който за първи път въведе ясно и точни правила за затваряне на границите, но и за бизнеса. Хотелиерите са най-пострадалият сектор от кризата в резултат на пандемията и единственият, който не получи държавна помощ, въпреки че реално бе възпрепятстван да работи, подчерта Налбантов. Затова подобни изказвания са изключително опасни и безотговорни в разгара на летния сезон, в който хотелиерите за първи път от последните година и половина са напът да си поемат глътка въздух и искат единствено да бъдат оставени да работят на спокойствие, обясни хотелиерът. Вече почваме да се съмняваме, че д-р Кунчев тайно работи за някоя гръцка фирма, защото излишно нагнетява обстановката с приказките си, допълни Налбантов. Той увери бъдещите туристи, че ситуацията в курорта е спокойна и сигурността им не само в Слънчев бряг, но и в хотелите по цялото Черноморие е гарантирана.