Dec 01 2019

Вина от Винарска изба Белоградец

Споразумение с Винарска изба Белоградец  за

  • Отстъпка от минимум 10% /десет процента/за всички вина на изба Белоградец, които се предлагат на посочените фирмни магазини:

Магазин хотел Естрея
9006, гр. Варна
КК “Св. Св. Константин и Елена”
хотел “Естрея Резиденс”По пътя Варна-Златни пясъци (Е87) се навлиза в отбивката за КК „Св.Св. Константин и Елена“. След преминаване на полицейския контролен пункт при първото кръстовище се продължава направо. След около 100м при завой на дясно на първата пресечка се намира входът на хотел „Естрея Резиденс“.Магазин Варна – пазар “Чаталджа”9002, гр. Варна
до пазар “Чаталджа” павилион позиция 364 Нов адрес: Трети павилион по ул. “Цар Асен” от светофара на бул. “Чаталджа” посока Медицински университет.

Магазин с. Белоградец

Стопански двор с. Белоградец
Намира се на южния вход на с. Белоградец

Магазин Варна – Кайсиева градина

гр. Варна
пазар “Кайсиева градина

Винарска изба “Белоградец” е създадена през 2011 г. Притежава 1000 декара собствени лозя, разположени на южните и югозападните склонове на Новопазарското плато – в землището на с. Белоградец, на около 45 километра от Варна и Черно море. Избата предлага качествени вина, произведени от широк спектър от сортове.

Перфектното за отглеждане на лозя съчетание на климат, изложение и почви /тероар/ не е наше откритие. В една от двете тракийски могили, намиращи се до лозята, археолозите са открили артефакти, свидетелстващи, че още преди повече от 2000 години древните траки са гледали лозя и правили вино по тези места. И това е обяснимо – почти няма друго място в северна България, където червените сортове да узряват така добре, а белите да развиват изцяло характера си без да губят характерната си свежест.

Това позволява да отглеждаме сравнително широк спектър от сортове – от белите: „Шардоне”, „Мускат”, „Вионие”, „Гевюрц траминер”, немски „Ризлинг” и български „Златен димят”, а от червените – „Пино ноар”, „Мерло”, „Каберне совиньон” , „Каберне фран”, „Сира”, „Аликант буше” и „Кот Малбек”.

Лозичките на всеки сорт са внесени от родините им. „Гевюрц Траминер” и „Немски ризлинг” дойдоха от района на Рейн в Германия. Пино ноар, двете кабернета, мерлото и малбека бяха доставени от престижните френски пепинери „Гийом“ и „Мерсие“. Независимо от родовитостта на сорта по време на растежа на лозата ние регулираме добива до размер от 450 – 500 кг/дка.

Това позволява на избата да има годишен капацитет от 530 000 бут. Нашият опитен технолог, освен белите и червени вина, прави чудесни розета от червените каберне совиньон, малбек, мерло и пино ноар.

От 2008 г реколтата от грозде се сертифицира от немската компания “CERES”. Биологично чистото грозде се явява предпоставка за производство на биологично чисто вино.

моб. тел.: +359886113241

vinopolis.bg

Отстъпката се предоставя при представяне на валидна членска карта издадена от СДРУЖЕНИЕТО с персонален индификационен баркод/номер.