БХРА приветства новият руски посланик Н. Пр. Елеонора Митрофанова

bhra
Mar 05 2021

БХРА приветства новият руски посланик Н. Пр. Елеонора Митрофанова

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРАизпрати поздравителен адрес и пожелания за успешен мандат до новия посланик на Руската федерация в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова. От организацията припомнят, че България и Русия имат дългогодишни традиции и сътрудничество в областта на туризма, които се надяват да бъдат продължени и надградени.

„Разчитаме на Вашата подкрепа за възстановяване на туристическия поток от Руската федерация и премахване на всички пречки за обмяната на посетители както от Русия към България, така и от България към Русия“, се подчертава в поздравителния адрес.

„Надяваме се с общи усилия да успеем да облекчим визовия режим за пристигане на руски гости в нашата страна, както и въвеждането на електронни визи за българите, които имат желание да посетят Русия, за да преодолеем ограниченията, поставени от световната пандемия от Ковид-19“, заявяват от БХРА.

Организацията изразява и своята готовност за сътрудничество по въпросите в областта на туризма, както и да окаже съдействие при необходимост относно инициативи на руски хотелиери и туроператори.