БХРА подкрепя националния протест на превозвачите

bhra
Sep 27 2021

БХРА подкрепя националния протест на превозвачите

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРАподкрепя националния протест, организиран от Националната конфедерация на автобусните превозвачи, който ще се проведе в цялата страна на 28 септември между 10 и 12 часа.

От БХРА са категорични че подкрепят колегите си в усилията им да защитят правото си на труд и призовават и своите членове да подкрепят справедливите искания на протеста под форма, която преценят.

Неколкократно сме заявявали, че здравните мерки, налагани на бизнеса трябва задължително да бъдат придружени от икономически и социални за запазване на служителите и оцеляване на фирмите, припомнят от БХРА.

Наясно сме, че обстоятелствата в страната са трудни и е най-важно да бъдат опазени здравето и живота на хората, но здравните мерки не трябва да блокират работата на бизнеса и то само на отделни сектори от него, подчертават от БХРА.

От организацията са категорични, че ще продължат да предприемат всички позволени от закона действия, за да гарантират правото на работа на компаниите и на своите служители.